2018(平成30)年

研究論文


学術論文


R. Takeda and A. Sawabe, Actual situation of the weight control in the Japanese functional indication food and food for specified health use, Advances in Obesity Weight Management & Control, 8, 2, 57-59 (2018).


研究発表・講演会など


澤邊昭義,髙田峻輔,富田真人,大西夏実,山下敦之,飯田彰,竹田竜嗣,毛状根の重金属集積能力とファイトレメディエーションへの利用,第27回環境化学討論会(沖縄),2018年5月,ポスター発表P-155.

品田将史,箸尾紘輝,渡邉義之,澤邊昭義,菅野憲一,野村正人,食用脂質を含有したハイドロコロイドの安定性の検討,日本化学会中国四国支部2018年度支部大会(愛媛大学城北キャンパス),2018年11月.

R. Takeda and A. Sawabe,; Actual situation of the weight control in the Japanese functional indication food and food for specified health use.;Advances in Obesity Weight Management & Control, 8, 2 , 57-59 (2018).

A. Yamashita, and A. Sawabe; Discoloration preventive agents of food and anti-aging effects of the constituents in the seed of Foeniculum vulgare ; Fall 2018 ACS National Meeting & Expo (Boston Convention and Exhibition Center), 2018年8月.

R. Takeda, M. Matayoshi, and A. Sawabe; Properties of Shikwasa (Citrus depressa) juice to improve lipid metabolism; Fall 2018 ACS National Meeting & Expo (Boston Convention and Exhibition Center), 2018年8月.

澤邊昭義,山中咲樂,藤平峻弘,山下敦之,大西夏実,竹田竜嗣,藤田佳孝;高麗人蔘のアンチエイジング効果について(その2);第62回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会(長崎大学 文教キャンパス),2018年10月.

山下敦之,藤松芽生,竹田竜嗣,飯田 彰,澤邊昭義;フェンネル種子に含まれる食品の退色阻害物質とアンチエイジング効果について;第62回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会(長崎大学 文教キャンパス),2018年10月.

大西夏実,飯田 彰,澤邊昭義;摘果柿に含まれるAGEs生成阻害物質の探索;第62回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会(長崎大学 文教キャンパス),2018年10月.

大西夏実,飯田彰,澤邊昭義;摘果柿に含まれるAGEs 生成阻害物質の探索;日本農芸化学会関西支部 第506 回講演会(神戸大学農学部),2018年12月.

澤邊昭義,山下敦之,山中咲樂,藤平峻弘,大西夏実,竹田竜嗣,藤田佳孝;高麗人蔘のアンチエイジング効果について;日本農芸化学会2019年度大会(東京),2019年3月.

大西夏実,和田瑞彩,井上美穂,飯田彰,澤邊昭義;摘果柿に含まれる機能性成分の有効利用;日本農芸化学会2019年度大会(東京),2019年3月.