・上嶋 繁 糖尿病と栄養 健康栄養学-健康科学としての栄養生理化学-第2版, 小田裕昭・加藤久典・関泰一郎 編, 共立出版, 東京, 193-203,
2014年10月
・上嶋 繁 高血圧と栄養 健康栄養学-健康科学としての栄養生理化学-第2版, 小田裕昭・加藤久典・関泰一郎 編, 共立出版, 東京, 203-212, 2014年10月
・上嶋 繁 血液・造血器・リンパ系 カラーアトラスで学ぶ集中講義 生理学 改定 第2版, 岡田隆夫 編, メジカルビュー社, 東京, 76-101,
2014年10月
・ 佐藤 隆, 安澤俊紀, 上坂 和, 泉 可也, 神谷敦子, 土屋京子, 小林ゆき子, 桑波田雅士, 木戸康博 5‐アミノレブリン酸投与による2型糖尿病モデルラットの病態改善メカニズム 日本アミノ酸学会学術大会講演要旨集 8th 46 2014年11月
・岡田清孝, 上嶋 繁, 矢野昌人, 田村行識, 河尾直之, 坂本明美, 幡野雅彦, 有馬雅史, 永井信夫, 徳久剛史, 梶 博史, 松尾 理
α2−アンチプラスミン/プラスミノーゲンアクチベータインヒビタタイプ1遺伝子欠損マウスは高IgE産生を示す. 第91回日本生理学会大会, 鹿児島, 2014, 3月
・上嶋 繁, 岡田清孝, 河尾直之, 矢野昌人, 田村行識, 田中勝喜, 坂本明美, 幡野雅彦, 有馬雅史, 宮田清司, 永井信夫, 徳久剛史, 松尾 理 α2-antiplasmin/PAI-1両遺伝子欠損マウスにおける免疫系の変化についての研究 第36回 日本血栓止血学会 大阪, 2014, 5月
・安澤俊紀, 磯田奈佑, 高畠和久, 合田麻梨恵, 西村侑香, 岡林ほのか, 中川紗央里, 勇井克也, 山下里奈, 上嶋 繁 脂肪細胞と血管内皮細胞の相互作用を改善する天然資源物質の解析 日本病態生理学会雑誌
23(2) 38 2014年7月
・ 松本亜衣, 桑波田雅士, 安澤俊紀, 小林ゆき子, 木戸康博 STZ誘発性糖尿病モデルラットにおけるゼラチン加水分解物摂取の影響 日本栄養・食糧学会大会講演要旨集
68th 185 2014年4月
・Ueshima S, Okada K, Kawao N, Yano M, Tamura Y, Tanaka M, Sakamoto A, Hatano
M, Arima M, Miyata S, Nagai N, Tokuhisa T, Matsuo O Deficient of both alpha
2-antiplasmin and plasminogen activator inhibitor type-1 genes causes high IgE
production. 7th International Congress of Pathophysiology, ISP 2014, Rabat,
Morocco, 2014, 9月
近畿大学大学院農学研究科応用生命化学専攻食品機能学分野/近畿大学農学部食品栄養学科生体機能学研究室
Department of Food Science and Nutrition, Faculty of Agriculture, Kindai
University.
〒631-8505 奈良県奈良市中町3327-204
・Kanno Y, Kawashita E, Kokado A, Kuretake H, Ikeda K, Okada K, Seishima
M, Ueshima S, Matsuo O, Matsuno H. α2AP mediated myofibroblast formation
and the development of renal fibrosis in unilateral ureteral obstruction.
Scientific reports 4 5967 2014
・Tamura Y, Mori S, Asada S, Kawao N, Ueshima S, Kaji H, Yamamoto J, Akagi
M, Matsuo O. Enhanced pre-operative thrombolytic status is associated with
the incidence of deep venous thrombosis in patients undergoing total knee
arthroplasty. Thrombosis journal 12 11 2014
・ Sato T, Yasuzawa T, Uesaka A, Izumi Y, Kamiya A, Tsuchiya K, Kobayashi
Y, Kuwahata M, Kido Y. Type 2 diabetic conditions in Otsuka Long-Evans
Tokushima Fatty rats are ameliorated by 5-aminolevulinic acid. Nutrition
research (New York, N.Y.) 34 544-551 2014